Profesionistul zilei: Philippe Guilet

Phillipe Guilet este un designer francez care a lucrat pentru Jean Paul Gaultier, Karl Lagerfeld, dar şi pentru casa de modă Fendi. În copilărie acesta visa să devină dansator, însă nu a fost acceptat la Opera din Paris, aşadar a decis să devină stilist. Într-o zi a fost decoperit de Carla Fendi şi i s-a dat şansa de a a lucru la celebra casă de modă.

Acesta a venit în România în urmă cu patru ani, iar în 2011 a avut prezentarea proiectului său 100% RO, o linie vestimentară inspirată din porturile şi accesoriile tradiţionale româneşti. Aceste este şi Director Artistic la Ambasada Franţei în România. Philippe a creat o punte între moda haute-couture franţuzească şi îndeletnicirea artistică a meşteşugarilor români.

Creaţiile moderne sunt asortate cu motive româneşti, de la broderii, la mărgele, bijuterii din lemn,cojoace etc. Scopul acestei colecţii a fost de a demonstra actualitate muncii artizanilor şi crearea de noi parteneriate între aceştia şi designerii moderni. 50 de meşteşugari români au lucrat împreună cu Phillipe la această colecţie.

Cristina Mîrzoi

Surse foto:

philosophy08.com

www.forbes.ro