Succesul strângerii de fonduri: sfaturi pentru antreprenori

Atunci când citeşti blogurile cu subiecte despre cum să porneşti propria ta afacere, ai putea crede că investitorii se îngrămădesc să te finanțeze. Nu ar trebui să crezi tot ceea ce citești, pentru că obținerea unei finanțări se dovedește un proces mai dificil decât pare.

Cu siguranţă există exemple de sume mari strânse într-un timp record sau de companii care au obținut, ca din cer, fondurile visate. Dar aceastea sunt situații rare şi nu te poți baza pe noroc atunci când abordezi terenul investitorilor. Strângerea de fonduri este grea. Iată și de ce:

Timpul nu este prietenul tău. Strângerea de fonduri pare să funcționeze, în multe privinţe, precum un loc de muncă full-time, iar activitatea din compania ta nu poate înceta pe parcursul acestui demers. Clienţii, utilizatorii, angajaţii şi oricine altcineva implicat va continua să necesite atenţia ta, chiar dacă te afli în plin proces de strângere de fonduri, iar asta te acaparează total.  Cu cât durează mai puţin acest proces, cu atât mai bine.

Să te miști rapid poate fi un avantaj pentru tine, pentru că nu le vei da investitorilor timp să se mai răzgândească.

Trebuie să ştii cu cine vrei să lucrezi. Trebuie să te gândești din timp, chiar înainte să te pornești procesul strângerii de fonduri, cu cine ai vrea să lucrezi. Să începi să legi relații cu acei oameni care dispun de fonduri este un pas important, dacă se desfășoară cu o perioadă considerabilă de timp înainte ca tu să îi întrebi dacă doresc să participe. Astfel, în momentul în care veți discuta despre interesul tău de a strânge fonduri, conversația va decurge degajat și simplu, deoarece deja există o relație între părțile implicate.

Învață să verifici potențialii participanți. Încearcă să faci o incursiune în lumea celor care pot să îți dea mai multe detalii despre potențialul partener, de la care dorești să obții fonduri. Încearcă să afli cu s-a comportat ca investitor, atât în momente de prosperitate cât și de criză.

Așteaptă momentul oportun. Nu începe strângerea de fonduri până când nu ești sigur că o poți face și că beneficiezi de toate instrumentele necesare.

Coordonarea este esențială. Este vital să ai răspunsurile la întrebări precum: „cât de mulți bani vrei să strângi?”, „cărui scop îi vei destina?”, „cum plănuiești să folosești capitalul respectiv?”, „ce concurență există pe piață?”

Creează fluxul necesar de informație. Odată ce afacerea ta ajunge pe piață, asigură-te că toată lumea află despre ea. Ceea ce comunici unui partener sau unui finanțator, va circula cu siguranță mai departe. Asta nu înseamnă că investitorii conspiră împotriva antreprenorilor, ci doar că despre afacerea chiar se vorbește.

Surse foto:

telegraph.co.uk

blog.acumenfund.org