Profesionistul zilei: Ștefan Lucuț

Ștefan Lucuț se ocupă cu design-ul grafic. Aceasta înseamnă un mix între fotografie și elemente vectoriale, plus o infuzie de modern și artă contemporană. În creațiile sale, Ștefan alege să mixeze culori vibrante, fapt ce conferă un aspect aparte ce duce la crearea unor imagini îndrăznețe și puternice.

A terminat arhitectura, având de dinainte un background de artist – Liceul de Artă sau Școala Populară de Artă.  Însă după un an de zile și-a dat seama că nu e făcut pentru asta, că nu vrea să lucreze pe „parcele” toată viața. A realizat că dorește să facă mult mai mult, căuta mai multă libertate în exprimarea propriilor idei și cam așa a decis să se facă ceea ce practică și în prezent, adică design grafic. Ștefan Lucuț deține și un site, care, de altfel, este foarte minimalist. În pofida acestui fapt, acesta nu ezită să accepte maturitatea și imaginația ce reies din propria-i muncă. Acesta se declară un mare fan al creativității, așadar el traduce cuvântul creativitate prin intermediul cuvântului  „libertate”. Mai numește creativitatea drept „o bucată de creier liberă”. 

Care sunt lucrurile ce îi stimulează creativitatea? Orice lucru banal, așa cum declară el: „Una – alta aș zice, începând de la un banal Oltcit, de exemplu, până la natura întreagă. Totul mă stimulează și îmi inspiră câte ceva; o formă, o culoare, un sentiment… .” Designer-ul său preferat este Josef Muller Brockmann. Se declară un fan adevărat.

Visul său cel mai mare ar fi să ajungă să aibă, pe viitor, un sponsor mare, precum Coca Cola, de la care ar primi în jur de 5000 de euro pe lună. Acesta ar fi job-ul la care visează. Să stea acasă și să lucreze pentru alții, dar absolut liber, fără să se gândească la ce presupune ziua de mâine sau…contul din bancă. Îi place să spună că lucrează în domeniu 36 de luni, pentru că, așa cum spune el însuși, “sună mai bine”.

Poate fi găsit – online sau offline – pe site-ul: www.stefanlucut.com.

  Mădălina Tătaru

Surse foto:

stefanlucut.com

www.supradotati.ro