Interviu Raluca Lăzăruț: "Desăvârșirea minții este o avere splendidă și durabilă!"

Îi place să își urmeze visurile. Despre Raluca Lăzăruț se poate spune că e omul  care nu obosește să experimenteze. Zâmbește mult, se implică în proiecte inedite, e zglobie și spirituală. O vezi des la televizor, dar parcă tot nu-i suficient. Iar când ai ocazia să întâlnești o persoană atât de pitorească precum e ea, nu te poți abține de la a-i pune cel puțin câteva întrebări. Din fericire, a fost mai mult decât încântată să ne răspundă tuturor curiozităților și să o cunoaștem mai bine.

În Stilul Meu: Ești una dintre cele mai active persoane publice de la noi. Cum reușești să te organizezi și să te menții tot timpul în formă? Unii s-ar simți epuizați.

Raluca Lăzăruț: Așa am fost întotdeauna, activă și dornică să încerc și să experimentez orice mi se pare interesant. Viața are atâtea lucruri de oferit, trebuie doar să vrei să iei de la ea ceea ce crezi că te definește și ți se potrivește! Recunosc, mă ajută mult și firea mea energică, iar prietenii și colegii insistă că buna dispozitie și cheful de viață sunt molipsitoare în ceea ce mă privește. Așa că mă „lipesc” de oameni, chiar și fără să vreau!

ÎSM: Ai o siluetă de invidiat, dar ai declarat de foarte multe ori că practici sport. Este acesta cea mai bună cură de slăbire? Cât de des îl practici și ce sport preferat ai?

R.L: Nu există cură de slăbire mai eficace decât sportul..și lăsând la o parte pierderea în kilograme și tonifierea de care ai parte, te ajută să ai un tonus și o energie incredibile! Eu am o relație „stabilă” cu apa și profit de orice întâlnire cu ea ca să înot, deoarece mă relaxează teribil! În rest, merg pe bicicletă ocazional și iau parte la clase de spinning, pilates, yoga și port de bras în fiecare săptămână.  Și râd mult…cred că ăsta-i secretul!

ÎSM: Auzim tot mai des despre alimentație bio, cosmetice bio, etc. Esti adepta unui astfel de stil de viață? Dă-ne câteva exemple despre produse 100% naturale pe care le folosești.

R.L: Nu în totalitate, dar sunt îndrăgostită de câteva produse naturale. De exemplu,  cat de des am ocazia, beau un suc de morcovi, măr și mentă incredibil și mănânc o lasagna cu spanac și ricotta sau niște chiftele de quinoa extrem de gustoase. Dintre cosmeticele naturale, prefer cremele de față de la Hemel, laptele hidratant cu aloe vera și ulei din frunze de măslin de la La Claree și recent, am descoperit niste produse de care sunt foarte mulțumită: o cremă de mâini cu extract de cătină, o loțiune de duș cu citrice și un ulei de masaj anticelulitic cu mesteacăn, toate de la Weleda.

ÎSM: Ce nu lipsește din meniul tău zilnic? Există și alimente pe care nu le consumi niciodată?

R.L: Din meniul meu zilnic nu lipsește niciodată cafeaua, sunt ceea ce se cheamă “o cafegioaică înrăită”. Iar alimentele pe care nu le consum niciodată sunt cele care nu-mi plac: ficăței, ardei umpluți, preparate din creier, înghețata de ciocolată…și urăsc chimenul.

ÎSM: Crezi că un stil de viață sănătos înseamnă renunțarea la pofte și mici plăceri?

R.L: Stilul de viață sănătos include neapărat mișcare și moderație și în niciun caz nu înseamnă renunțarea în totalitate la plăcerile tale culinare. În ceea ce mă privește, mâncatul e una din micile plăceri ale vieții care câteodată devine o mare placere! Cred că renunțarea la poftele alimentare duce la frustrare, iar viața e prea scurtă ca să ne-o construim din frustrări!

ÎSM: Ți-ai îndeplinit nu demult unul dintre visurile copilăriei, să joci într-un film, în care ai avut chiar rolul principal. Despre ce film e vorba și care e povestea acestui rol?

R.L: Filmul se numește chiar „Raluca+1”, e un scurtmetraj regizat de Iulia Rugină, un om incredibil atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Joc rolul unei tinere care urmează să se căsătorească, iar prietenele îi organizează o petrecere a burlăcițelor. Toată noaptea e guvernată de întoarceri în trecut către fostul iubit al Ralucăi, pe care toata lumea îl îndrăgea, astfel încât ea ajunge să-l sune la 5 dimineața, chiar înaintea nunții sale cu un alt barbat. Deznodământul nu vi-l povestesc…, dar scena finala e tare emoționantă. Premiera a avut loc la MȚR, cu sala plină, a fost un moment tare fain!

ÎSM: Cât de dificil a fost debutul tău în actorie? Ai urmat o școală de profil?

R.L: Mi-am dorit de mult să iau cursuri de actorie, în clasa a 12-a mă gândeam chiar să dau la ATFS. Am ales totuși Facultatea de Litere, mi se părea că mi se potrivea mai bine și privind acum în urmă, cred că a fost decizia cea mai bună. Și n-am vrut să rămână o dorință înăbușită, am decis să urmez cursurile singurei școli de actorie de film din țară, sub îndrumarea lui Dorian Boguta, Alexandru Papadopol și Dragoș Bucur.

ÎSM: Dacă ar fi să alegi un film care te-a impresionat, care ar fi acela?

R.L: „The Green Mile”….l-am văzut de câteva ori și încă-mi smulge lacrimi…

ÎSM: Pe 10 iulie a început campania de sănătate “Rămâi femeie. Spune NU histerectomiei”, a cărei imagine ești. Ce presupune această campanie și ce te-a determinat să i te alături? Dă-ne mai multe detalii.

R.L: M-am alaturat cu tot sufletul acestei campanii, care își propune să prezinte o altă cale de a trata fibromul uterin, alta decât extirparea uterului. Campania se numește simplu „Ramâi Femeie. Spune NU Histerectomiei” și vrea să ofere femeilor din România posibilitatea de a alege și de a fi informate despre sănătatea lor. Am citit într-un studiu că peste 40% dintre femeile cu vârsta de peste 35 de ani au fibroame uterine… și gândul mi-a zburat la femeile dragi din viața mea. N-aș vrea să le știu propuse pentru această operație cumplită ce lasă urme adânci nu doar în interior, ci și în exterior, să știu că va trebui să renunțe la a mai trăi normal, la a mai da viață, la a mai fi femei. Pentru fibromul uterin există o alternativă terapeutică, se numește embolizare,  cred în ea și  tocmai din acest motiv vă invit să vă informați corect de pe  www.ramaifemeie.ro, un site creat din grija pentru feminitate!

ÎSM: Am aflat că recent te-ai implicat și într-un proiect de pictură, al cărui vernisaj va avea loc în toamnă. Cum te-ai simțit în postura de muză a artistului plastic Liviu Mihai?

 R.L: A fost o experiență inedită și o întâlnire foarte interesantă…În primul rând, atelierul lui Liviu mi s-a părut un loc magic, o îmbinare de frumos, culoare, vise și emoție. Apoi, am văzut un prim rezultat al muncii lui, o schiță, care m-a impresionat pentru că reușise să surprindă acel „ceva” din mine…și asta înseamnă talent și artă! M-am bucurat să îl inspir pentru expoziția de pictură ce va purta numele de „F-Line” și îi doresc succes!

ÎSM: Cititoarele noastre ar vrea să știe cum arată o zi din viața ta? Ești o persoană matinală?

R.L: Da, sunt matinală, iar o zi obișnuită începe cu o oră de port de bras, continuă cu pregătirea știrilor, iar de la 12.30 sunt în direct la Kanal D la „cel mai îndrăgit jurnal din România”. Apoi, ziua continuă diferit, am diverse întâlniri, ședințe foto, fac cumpărături, îmi vizitez finuțul, îmi place să iau cina cu prietenele mele, să despicăm firul în patru și să râdem până ni se taie respirația!

ÎSM:  De ce ți-ai făcut un site care îți poartă numele și nu un blog? Spune-ne de cât timp îl ai, despre ce scrii și cât de des îl updatezi?  Are vreo legătură asta cu faptul că tatăl tău se află deja la a treia carte publicată, iar tu i-ai moștenit cel mai probabil talentul?

R.L: Îmi place să scriu, m-a atras asta dintotdeauna, mereu scriam câte ceva, iar prietenii insistau să-mi spună că sunt lucruri interesante. Site-ul nu e totuși promisiunea de a scrie zilnic, scriu doar când mă impresionează ceva, când vreau să transmit și mai ales…când am timp, pentru că ăsta e cel mai mare dușman al meu. În ceea ce privește talentul, sper să-l moștenesc, asta să-mi spuneți voi…

ÎSM: Începând cu luna mai ești gazda jurnalului de amiază la Kanal D. Consideri că postura de prezentatoare de știri ți se potrivește mai bine decât cea de prezentatoare de divertisment?

R.L: Cred că da, viața mea e oricum o emisiune de divertisment, măcar la serviciu să fiu mai serioasă ( râde). Îmi place mult ce fac, îmi dă niște satisfacții nemaipomenite!

ÎSM: Având în vedere că ai fost aproape trei ani coprezentatoare la „Superbingo Metropolis”, ce părere ai despre bani? Te pot face aceștia fericit/ă? Crezi în noroc?

R.L: Deși mă enervează teribil, trebuie să apelez și eu la zicala că norocul și-l mai face omul și cu mâna lui, nu pică din cer întotdeauna. Cred în schimb în șansă..Șansa pe care o pierzi tu, o prinde din zbor altcineva!

ÎSM:  În cazul tău, care a fost secretul succesului?

R.L: Că am reușit să rămân „eu” de la început și până în prezent, că nu m-am despărțit niciodată de firesc și de uman, că am învățat să ascult, să aplaud, să spun „mulțumesc” și să-i fiu recunoscătoare destinului pentru tot ce mi-a oferit el!

ÎSM: Unde pleci în vacanță anul acesta? Ne poți recomanda câteva destinatii turistice, având în vedere că e perioada concediilor?

R.L: Aș recomanda lacul Como din Italia, stațiunile de pe malul său sunt inimaginabil de frumoase. V-aș recomanada și Laponia, e la fel de…magică și vara. Și o destinație mai exclusivistă ar fi Marbella, chiar în sudul Spaniei, la granița cu Marocul, e o stațiune tare dragă mie!

ÎSM:  Ai vreun moto dupa care te ghidezi în viață? Este același ca cel care se regăsește pe site-ul tău?

R.L: Am multe direcții după care-mi ghidez viața, mi se pare extrem de adevărat și cel care spune că faima pe care o oferă bogățiile și frumusețea este trecătoare și fragilă, iar desăvârșirea minții este o avere splendidă și durabilă!

Pentru ÎSM: Cristiana Bobaru

Sursa foto:www.raluca-lazarut.ro