Reinventeaza-te! Micul accesoriu care te scoate din anonimat…

Este atât de uşor să fii în pas cu moda dacă abordezi totul cu inventivitate şi multă răbdare. Tot ce trebuie să faci este să urmăreşti accesoriile cele mai râvnite ale sezonului şi pe urmă să te gândeşti cum să le abordezi. Iată unul din ele…

De când Louis Vuitton a lansat colecţia de toamnă/ iarna 2011, popularul accesoriu a stârnit interesul tuturor… Şi designeri care mai de care au început să îşi creeze propia lor versiune… Astfel că, aduc în discuţie astăzi gulerul tip Peter Pan. Este reprezentativ pentru anii ’60 şi în mod normal ar oferi o alură de şcolăriţă. Însă în funcţie de rochia pe care decizi să o asortezi cu un asfel de guler sau de materialele şi forma gulerul în sine, şcolăriţă devine o It Girl.

Desigur, există o multitudine de texturi, culori şi forme pentru acest mic obiect şi nu ne rămâne dăcât să le analizăm şi să decidem pe care îl purtam ataşat la rochia simplă şi elegantă de pe umeraş.

Personal, aş opta pentru un guler evident LouisVuitton, că doar el a lansat trend-ul. Dar nu acesta este motivul principal pentru alegerea mea ci materialul din care este făcut: metal. Cu un astfel de guler cine mai are nevoie de colier?

Însă hai să ne orientăm către nişte design-uri mai accesibile cum ar fi cel de la Topshop: un alt guler, extravagant de această dată.

Sau varianta oferită de ethicalfashionblog.com, gulere făcute din piele reciclată într-un atelier din nordul Londrei. Dacă tot decidem să fim eco atunci reciclarea este cheia succesului. Mai ales că pielea este un meterial care cere un mare sacrificiu din partea animalelor.

Tot Topshop propune paiete şi dantela pentru un look glam. Însă nici celelalte gulere, împodobite cu cristale şi pietricele sau făcute din lemn de cei de la Orignauxmoose nu se lăsă mai prejos.

Garderoba ta va părea ca nouă după ce o vei accesoriza cu acest mic dar impunător detaliu. Nu este musai să îţi cumperi în fiecare sezon haine noi, tot ce trebuie să faci este să adaptezi vechile haine la noile tendinţe. Vom vorbi în următorul articol despre alte accesorii şi modul lor de a te face să fii unică.

Articol scris de Cristina Dan