Reţete cu pepene verde!

Pepene verde şi brânză albastră? Doar  încercaţi! Această salată este o combinaţie specială de  arome  suculente, dulci şi sărate.

Ai rămas în pană de idei pentru o salată? Vrei să găteşti ceva rapid şi inedit dar pur şi simplu nu ştii ce? Nimic mai simplu, hai să gătim franţuzeşte! Iţi venim în ajutor cu o reţetă foarte uşoară, gustoasă şi în acelaşi timp inedită.

O reţetă care vă va surprinde plăcut, atȃt pe cei dragi, cȃt şi pe tine. Reţeta care îţi va trezi toate simţurile vine în următoarea prezentare:

  • Porţii: 12
  • Timpul total: 15 min

Ingrediente

  • 1 pepene fără sâmburi
  • 2 linguri oţet de şampanie
  • 2 linguri ulei de masline extra-virgin
  • Sare şi piper
  • 4 felii brânză albastră, mărunţită (1 ceaşca)

  • Se taie pepenele în cruce pe jumătate. Aşezăm fiecare bucată, cu partea tăiată în jos iar apoi tăiem pe lungime. Tăiem coaja de la pepene iar miezul il tăiem in triunghirui de aproximativ 2-3 cm.
  • Pune triunghiurile de pepene verde într-un bol mare. Într-un castron mic, amestecă oţetul, uleiul, 1/4 linguriţă de sare  şi linguriţa, 1/4 piper negru proaspat măcinat.
  • Adaugă brânza albastră şi  amestecă foarte uşor pentru a acoperi. Pentru a servi, împarte în 12 pahare de hârtie de dimensiuni mari sau boluri mici, sau decorativ  poţi aranja salata  pe un platou mare.

Această combinaţie, pe cât de bizară, pe atȃt de sanatoasă, ne ajută să ne răcorim în zilele toride de vară. Pepenele este recunoscut pentru calitaţile sale în conţinutul ridicat de vitaminele A şi C.

Doar 1 felie de pepene verde, ofera intre  33 şi 39% din necesarul zilnic de vitamina A si C. Vitamina B6, acid pantotenic şi tiamină sunt, de asemenea, furnizate în cantităţi semnificative.

În afară de sodiu, o felie de pepene verde vă poate oferi cel puţin 2% din valoarea necesarului zilnic de saruri si minerale. Potasiu, magneziu si mangan sunt furnizate în cele mai mari sume, impreuna cu alte minerale in cantitati mult mai mici.

Pepenele verde este bogat în beta-caroten, de aceea este un aliat puternic împotriva mai multor tipuri de cancer, în special a cancerul de colon. Licopen, un carotenoid găsit din abundenţa în pepenele verde oferă un supliment în lupta cu bolile.

Conţinutul mare de apă din pepenele verde este parte din ceea ce îi conferă avantajele arderii grăsimilor, contribuind la eficentizarea metabolismului.

Alte reţete inedite şi foarte uşor de realizat:

Combină pepenele  verde cu  pepenele  galben şi castraveţi pentru o salată de vară.

Combină kiwi, pepene verde şi suc de lămâie, în blender, pentru ceva delicios de băut.

Piureul de pepene verde, pepene galben şi kiwi  se amesteca cu iaurt grecesc pentru un gazpacho de vară.

Amestecă  o ceaşcă de pepene verde şi  combină-l cu un shot de tequila pentru o margarita sănătoasa şi cu un aport scăzut de calorii!

Poftă bună!

Mara Marushkl

Surse foto:

andhrabuzz.com

foodsubs.com

savvyhousekeeping.com