Review de produs: marsupiu pentru purtat copilul, de la Chicco

Marsupiul Soft & Dream, Chicco are trei poziții diferite pentru purtat copilul: în poziție culcat (recomandat în special în primele 4 luni de viață a copilului), cu fața spre părinte și cu fața înainte, pentru bebelușii cu greutatea de până la 9 kg (mai mici de un an).

Le-am cerut câtorva mămici care au testat produsul să ne spună cât de ușor de folosit și cât de confortabil a fost marsupiul, în zilele lor foarte ocupate.

Marsupiul  Soft & Dream de la Chicco nu este o achiziție foarte bună. Majoritatea mamelor nu au putut să îl poarte decât pentru 10 minute înainte să înceapă să se simtă inconfortabil și să le afecteze puternic dorința de a purta marsupiul. Ele nu îl recomandă.

Ușor de folosit prima oară

Prima impresie a mamelor a fost totuși, una pozitivă. Marsupiul arată moale și comfortabil și este intuitiv de folosit în pozițiile standard. Pur și simplu îl treci peste cap și asiguri legăturile cu catarame pe ambele părți, apoi așezi bebelușul înauntru. Probabil trebuie să îl pui și să îl mai dai jos, de câteva ori, pentru a face ajustările necesare, fiindcă este greu să îl ajustezi cât timp îl porți.

Instrucțiunile din manual sunt puțin cam greu de folosit, pentru că diagramale sunt așezate la început, iar partea scrisă este la mijloc. Ar fi putut fi un pic mai bine ordonate și descrise pentru a le face mai ușor de înțeles.

Mai puțin impresionant odată cu folosirea

Mamele au fost total de acord că este mai ușor să folosești marsupiul dacă ești familiară cu el. Aproape toate au declarat că nu erau convinse că bebelușul lor era complet în siguranță în el. Un sfert au spus că este prea mare pentru ele chiar după ajustări și o treime cred că este prea mare pentru copilul lor. Un sfert sunt de părere că marsupiul este prea complicat de folosit, pentru că durează prea mult și unele legături sunt prea rigide.

Inconfortabil pentru mame

10 mame nu au putut să poarte marsupiul decât 10 minute până ce au început să simtă dureri, cel mai scurt timp pentru un marsupiu pentru bebeluși. Problema principală după ce au purtat marsupiul pentru o jumătate de oră a fost o durere substanțială, de gât și umeri, lucru ce a afectat aproape jumătate din mame.

Un sfert dintre ele au simțit o durere moderată de spate. În ciuda poziției culcat, oferită de marsupiu, mamele nu cred că ar putea să își hrănească copiii în timp ce îl folosesc.

Confortul bebelușilor este acceptabil

Mamele nu au fost convinse că ar putea să urmeze sfatul standard de a utiliza marsupiile în siguranță, când copiii lor erau în Chicco Soft & Dream. Acest lucru se datorează cel mai mult faptului că bebelușii nu erau ținuți strâns de corpul mamelor. Per ansamblu, ele sunt de părere că marsupiul era prevăzut cu un suport și confort satisfăcător pentru copilul lor, iar bebelușii păreau mulțumiți.

Șeila Memetcea