Această rețetă este recomandată de prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, nutriționist foarte activ și cunoscut în România.
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente
- 1kg fasole verde
- 5-6 căței de usturoi
- 1-2 linguri de ulei
- oțet sau zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare
Pas 1: Fasolea curățată la capete și eventual de ațe (dacă are) se fierbe în apă cu sare. După circa 20 de minute, dacă fasolea se rupe ușor înseamnă că e fiartă. Se scurge apa în care a fiert și se lasă la răcit.
Pas 2. Când s-a răcit se toarnă deasupra 1-2 linguri de ulei (depinde de cantitatea de fasole), puțin oțet sau zeamă de lămâie.
Pas 3. Usturoiul se pisează, se adaugă puțină apă, sare și acest amestec se toarnă peste fasole. Se amestecă din nou toată fasolea.
Poftă bună!