Sărbătorile de Paști, cu cei mici în bucătărie

Este timpul să te mai și distrezi în bucătărie, chiar cu ocazia mesei pascale. Vei putea prepara deserturi inspirate de sarbători, iar dacă îi vei aduce în bucătărie și pe copii, vă veți simți cu toții veseli și puși pe creativitate culinară!

Aceste trei gustări dulci vor aduce zâmbetul pe chipul fiecărui membru al familiei.

Altfel de bezele

Această reţetă este varianta modernă a tradiţionalului desert la foc de tabără. Tot ce trebuie să faci este să înlocuieşti acele bezele din comerţ, tari, cu varianta lor moale, pufoasă.

Ingrediente:

– 4 biscuiţi graham (fărâmicioşi) de mărime obişnuită;

– 1 ciocolată cu lapte;

– bezele.

Preparare:

Adaugă 2 bucăţi de ciocolată pe fiecare biscuite, în aşa fel încât să nu-l acopere în totalitate, dar să se apropie de margine. Dacă este de tipul menaj, cu bucăţi mari şi lungi, atunci este suficient să dai o bucată pe jumătate pentru un biscuite.

Pune deasupra câte o bezea pentru fiecare biscuite, apoi dai totul la microunde pentru câteva secunde, până când începe să pufăie bezeaua. După ce le scoţi din cuptorul cu microunde pune câte un biscuite peste fiecare bezea.

Morcovi făcuţi în casă

Aceşti mici morcovi arată perfect în coşul de Paşte sau ca o delicioasă gustare surpriză. Eşti liberă să foloseşti orice bomboană, caramea sau crackers de culoare oranj pentru a face amestecul.

Ingrediente:

– pungă sau celofan;

– fundă;

– crackers peştişori.

Preparare:

Umple fiecare punguţă cu biscuiţi peştişori, în aşa fel încât să fie sub forma unui morcov mare. Lasă în jur de 4 cm liberi deasupra, pentru a putea lega totul. Fă o fundiţă şi gata!

Cuib de păsări din ciocolată (4 porţii)

Ingrediente:

– 100 grame ciocolată cu lapte;

– o cană de biscuiţi (crackers) sub formă de fidea;

– 12 bombonele rotunde simple sau învelite în ciocolată.

Preparare:

Topeşte ciocolata la baie de aburi (mărunţeşti ciocolata în bucăţi potrivite, apoi o pui într-un vas yena, iar acest vas il aşezi deasupra unuia mai mare în care ai pus apă şi ai lăsat-o să clocotească). Adaugă biscuiţii şi amestecă până se omogenizează totul.

Dacă rămâne ciocolată după ce ai amestecat, asta înseamnă că trebuie să mai pui biscuiţi. Împarte compoziţia în patru şi începe să aşezi pe foi de hârtie pergament şi creează forma de cuib. Pune câte trei bombonele deasupra fiecărui cuib şi lasă totul să se odihnească 30 de minute.

Laura Săraru

Surse foto:

mccormick.com

pastryaffair.com