Scrub făcut în casă

Te pregăteşti pentru un spa în intimitatea propriei case şi nu mai ai scrub. Ce este de făcut? Prepară-ţi un scrub la tine acasă, cu câteva ingrediente pe care sigur le ai şi economiseşti bani frumoşi.

Ai nevoie de: cafea, făină de grâu, tărâţe, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovăz, zahăr tos, ulei extravirgin de măsline, miere de albine, apă.

Exfolierea este o parte importantă a procesului de îngrijire a tenului, alături de curăţare, tonifiere şi hidratare. Aceasta are rolul de a îndepărta celulele moarte, dar şi de a destupa porii înfundaţi, pentru a preveni eventualele erupţii.

Majoritatea scrub-urilor conţin substanţe chimice cu acţiuni necunoscute pentru ten, aşa că încearcă să-ţi prepari acasă unul dintre următoarele exfoliante. Nu uita să testezi scrub-ul pe o porţiune mică de piele cu o seară înainte de a-l folosi pentru a vedea dacă apar reacţii alergice în următoarele 24 de ore.

Pielea de pe corp nu este la fel de sensibilă ca cea a tenului aşa că este recomandat să foloseşti, pentru faţă, cafea dar bine măcinată, sau zaț, bicarbonat de sodiu, tărâţe, fulgi de ovăz, amestecate cu ulei de măsline extravirgin, pentru a hidrata, sau cu miere de albine. Atunci când foloseşti uleiul de măsline poţi renunţa la crema hidratantă deoarece pielea este hidratată suficient.

Mierea de albine lasă pielea foarte curată şi luminoasă. Dacă aceste două ingrediente îţi lipsesc, poţi folosi şi apă, dar nu uita de hidratarea de după.

Dacă te-ai epilat cu ceară sau cu epilatorul, nu este indicat să foloseşti scrub (oricât de delicat sau de blând ar fi) în ziua respectivă, pentru că poate irita pielea. Nu este indicat să fie folosit mai mult de două ori pe săptămână, iar dacă ai pielea iritată sau uşor nehidratată, prepară-ţi un scrub gentil, precum cel din tărâţe  şi ulei de măsline. Acesta nici nu agresează pielea şi o hidratează din abundenţă.

Cum se prepară exfoliantul pentru ten?

Dacă foloseşti bicarbonatul de sodiu, prepară o pastă cu puţină apă, freacă-ţi uşor pielea cu el şi mai lasă-l să acţioneze, aproximativ 5-10 minute, după care clateşte-l cu apă călduţă.

Dacă foloseşti zahăr, combină o linguriţă de zahăr cu o linguriță de miere şi 1/2 de linguriţă de suc proaspat de lămâie, apoi se amestecă bine. În cazul în care amestecul este prea lichid, se mai adaugă zahăr.

Dacă foloseşti fulgi de ovăz, combină o lingură de fulgi de ovăz cu ​​1/4 linguriţă de sare şi o linguriţă de apă sau de ulei de măsline, pentru a face o pastă. Freacă uşor pe piele, cu mişcări circulare. Se lasa să acţioneze timp de 5-10 minute, apoi se clăteşte.

Dacă foloseşti cafea sau zaţ, este suficient un amestec dintr-o linguriţă de cafea(sau zaţ) şi o linguriţă de ulei de măsline sau apă.

Îţi poţi prepara şi exfoliante pe bază de sare de mare. Una dintre reţete este aceasta: se face un amestec ce conţine 2 linguri de sare de mare, 3 linguriţe de ghimbir ras, o coajă rasă fin  de la o  lămâie, 6 felii de castravete, tocate şi 1/2 de fiolă ulei de migdale.

Mai cunoști și alte rețete?

Anca Ciobanu

Sursa foto:

glamcheck.com

http://photo-dictionary.com