Te-ai confruntat de multe ori în viaţă cu această problemă. După ce te plimbi ore în şir, prin magazine, pentru a-ţi găsi parfumul care ţi se potriveşte cel mai bine şi care ţi se potriveşte, observi că mirosul nu persistă mai mult de două, trei ore.
Trebuie să ţii cont, totuşi, de faptul că simţul tău olfactiv ajunge să se obişnuiască repede cu respectivul miros şi tinde, să nu-l mai perceapă. În plus, persistenţa unui parfum depinde şi de mediul în care te învârţi, de aer, de temperaturi.
Totuşi, pentru o întreţinere mai îndelungată a parfumului pe pielea ta este bine să ţii cont de câteva sfaturi utile, care se vor dovedi a-ţi fi de mare ajutor.
În primul rând, aplică parfumul în zonele de puls, adică pe gât, la încheieturile palmelor şi, chiar dacă sună un pic ciudat, pe încheieturile inferioare ale coatelor şi ale genunchilor şi în spatele urechilor.
Poţi stropi câteva pufuri şi pe haine, dar nu mai mult. Efectul poate fi neplăcut pentru unele materiale, ajungând să se deterioreze încetul cu încetul.
Asigură-te că pielea ta este curată înainte să te dai cu parfum. Igiena personală este extrem de importantă şi eficientă în aceste cazuri. Odată ce încerci să te fereşti de mirosuri neplăcute acoperindu-le cu un miros nou, rezultatul nu va fi deloc acceptabil. Efectul va fi estimat la câteva ore, iar acesta nu poate fi foarte plăcut, deoarece mirosul se va modifica.
Ai pielea uscată? Foloseşte cu încredere o cremă hidrantă sau un ulei de corp. Parfumul îşi va face efectul foarte bine, deoarece pielea hidratată este un bun aliat al acestuia.
De menţionat este faptul că uleiul sau crema trebuie să aibă acelaşi miros cu cel al parfumului, sau chiar să fie din aceeaşi gamă. Dacă nu ai o cremă hidratantă cu acelaşi miros, este indicat să foloseşti una fără miros.
Este bine dacă foloseşti gel de duş, loţiune de corp, săpun, deodorant din aceeaşi gamă cu parfumul propriu-zis. Mirosul este îmbunătăţit şi stratificat.
Din când în când, e bine să mai alternezi parfumurile. Este foarte important să schimbi parfumul uneori, pentru ca nasul tău să simtă şi altceva şi să nu devină imun.
Nu folosi parfumul ca înlocuitor pentru deodorant. Parfumurile şi deodorantele servesc unor scopuri total diferite. Deodorantul sporeşte efectul parfumului, iar asta deoarece are rolul de a elimina mirosurile neplăcute ale pielii. Bineînţeles, cele două pot fi folosite în paralel, dar în niciun caz nu încerca să le înlocuieşti.
Mădălina Tătaru
Sursa foto: