Sfaturi pentru restaurarea vechiului pătuţ al copilului

Pregătirile pentru un nou născut, în special dacă este primul copil, necesită achiziţionarea unui pătuţ. Mulţi viitori părinţi găsesc sau moştenesc un pătuţ mai vechi, care ar avea nevoie de câteva modificări. Când vine vorba despre produsele necesare restaurării pătuţului celui mic, vei dori să fii precaut din moment ce va fi al micuţului tău.

Vopseaua

Dacă vechiul pat este vopsit trebuie să testezi vopseaua de pe el. Cumpară o trusă de testare a vopselei pentru a detecta plumbul din ea. Dacă aceasta conţine plumb, nu o poţi înlătura şi refolosi, pentru ca plumbul rămâne impregnat în lemn.

Vopseaua însăşi este periculoasă pentru copii, dar şi pentru animalele de casă. În schimb, ai putea să contactezi Protecţia Mediului sau Primaria Locală pentru a afla cum să te descotoroseşti corespunzător de pătuţ.

Ghid de siguranţă

Ghidul de siguranţă pentru pătuţurile pentru copii sunt într-o continuă schimbare şi evoluţie. Un pat care părea sigur cu 20 de ani în urmă s-ar putea să nu mai fie acum, asta din motive întemeiate. Trebuie să faci rost de o copie a ghidului de siguranţă şi să te asiguri că pătuţul tău corespunde normelor.

O arie importantă este distanţa dintre barele laterale ale pătuţului. Dacă sunt prea distanţate, copilul poate rămâne blocat între ele. Pentru a testa distanţa, măsoară cu o doză de suc. Dacă aceasta încape, vei fi nevoit să mai adaugi câteva şipci.

Pregătirea pentru vopsit

Inainte să vopseşti pătuţul trebuie să înlături vechea vopsea. Din moment ce este pentru copilul tău, ar trebui să foloseşti diluant ecologic pentru a nu rămâne toxine în lemn. Asigură-te că lemnul este neted, fără margini ascuţite sau aşchii, după înlăturarea vopselei.

Vopsirea

Există vopsele special fabricate pentru mobila de copii. Ele sunt lipsite de plumb şi alte materiale toxice. Le poţi găsi la magazinele de amenajări interioare, îi timp ce culorile, cel mai probabil, se vor potrivi celor din camera copilului tău. Insistă până le gaseşti. Dacă sunt suprafeţe sculptate, poţi aplica vopseaua cu un material moale. Lasă-i destul timp vopselei să se usuce înainte să foloseşti pătuţul.

Salteaua

Este important ca salteaua pe care o alegi pentru noul pătuţ, acum restaurat, să se potrivească (nu folosi o saltea veche). Trebuie să se potrivească perfect şi să aibă legături care să o fixeze. Astfel, vei evita ca micuţul să rămână blocat între saltea şi pătuţ.

Sursa foto:

www.findbabycribs.com

fenicie.com