În afară de nevoia de a se hrăni şi de a dormi, ca proaspăt mămica, nu cunoşti toate celelalte nevoi pe care le are copilul tău, tocmai pentru că este prea mic şi nu are dezvoltată capacitatea de a vorbi sau de a cere. Singurul semnal al bebeluşului atunci când vrea ceva sau când apare un disconfort este să plângă.
Aşadar, ce te faci atunci când în toiul nopţii copilul începe să plângă şi deşi ai încercat să îl hrăneşti, observi că nu aceasta este problema? La copiii între 4 şi 15 luni, cele mai frecvente cauze care provoacă dureri şi usturimi sunt iritaţiile din zona scutecului. De cele mai multe ori, acestea se manifesta prin înroşirea pielii în zonele acoperite de scutece, în special pe fese şi în jurul acestora. În acest fel, atunci când copilul este atins sau şters în zona respectivă, simte durerea şi începe să scâncească sau să plângă, în funcţie de gravitatea şi stadiul iritaţiei.
Indiferent de calitatea scutecului, acesta poate lăsa urme de umezeală sub formă de bacterii pe pielea delicată a copilului, devenind aspru şi provocând răni în acele zone. De altfel, este foarte important ca scutecul să fie schimbat destul de frecvent, pentru a nu afecta prea mult pielea.
O altă cauză a apariţiei iritaţiilor este sensibilitatea la căldura sau substanţe chimice. În urma frecării scutecului de pielea foarte sensibilă a copilului, mai ales dacă are în compoziţie substanţe parfumate pentru un miros plăcut, zona poate dezvolta o sensibilitate mărită. Iritaţia apare însă şi în cazul în care pudra sau loţiunea folosită tocmai pentru prevenirea acesteia nu este potrivită pentru pielea copilului.
Cel mai uşor şi mai sigur mod de a preveni apariţia iritaţiei este să menţii pielea bebeluşului cât mai curată şi mai uscată, prin spălarea fie cu apă şi săpun, iar noi îţi recomandăm fie Săpunul cu galbenele de la Weleda, fie Şamponul şi loţiunea pentru spălare cu galbenele ( 2 în 1) de la Weleda. Ideal este să schimbi cât mai des scutecele copilului sau imediat ce acesta a fost murdărit. După ce pielea a fost curăţată foarte bine, trebuie lăsată să se usuce, iar mai apoi se pune noul scutec, care, de reţinut, nu trebuie strâns foarte tare tocmai pentru a lăsa pielea să respire.
În momentul în care iritaţia a apărut deja pe pielea copilului, aceasta necesită începerea unui tratament pentru vindecarea zonei respective. Folosirea unui unguent la fiecare schimbare de scutec poate fi considerată una dintre soluţii. Foarte important este ca unguentul folosit să conţină în compoziţia sa ingrediente naturale dar şi eficiente. Noi îţi recomandăm cu încredere Crema cu galbenele pentru zona scutecului de la Weleda deoarece este în totalitate naturală şi certificată natural şi conţine ingrediente obţinute din culturi biodinamice, care au efecte dovedite în îmbunatăţirea sănătăţii oricărui tip de piele.
Crema cu gălbenele pentru zona scutecului de la Weleda are un impact foarte benefic asupra îngrijirii pielii bebeluşului datorită compoziţiei sale ce încorporează tot ce e mai bun din natură: extracte din plante medicinale, uleiuri din seminţe şi fructe coapte natural la soare precum migdalele şi susanul (lanolina şi ceară de albine) şi oxid de zinc natural cu rol în calmarea şi vindecarea iritaţiilor.
Oxidul de zinc, împreună cu lanolina şi ceara de albine, formează o barieră naturală care apară pielea delicată a bebeluşului de umezeala din scutec. Imediat ce crema a fost aplicată, extractele de gălbenele şi muşeţel care au un efect vindecător şi calmant, vor linişti pielea şi vor reduce inflamaţiile.
Cum aplicăm crema de gălbenele pentru zona scutecului de la Weleda
La schimbatul scutecului se curăţă funduleţul bebeluşului cu un prosop sau un material moale în care ai impregnat puţin lapte de corp cu gălbenele. Următorul pas este să aplici din plin Crema de gălbenele pentru zona scutecului, masând astfel încât să intre în piele pentru a crea un strat protector între funduleţul iritat şi umezeală. Dacă iritaţia se afla într-un stadiu destul de avansat şi este foarte roşie sau dureroasă, vă recomandăm să utilizaţi Crema de gălbenele pentru zona scutecului la fiecare schimbare a scutecului. După ce s-a calmat şi pielea a început să se vindece, se poate continua cu folosirea Cremei de corp cu gălbenele pentru îngrijire zilnică. Este simplu, natural şi sănătos! Preţ: 32 Lei.
Ingrediente: Extract de gălbenele, Extract de muşeţel, Oxid de zinc, Ulei de migdale, ulei de susan, Ceară de albine, Lanolina, Hectorit, Apă, Gliceride obținute din uleiuri vegetale precum cel de răpiță, cocos sau palmier şi glicerină vegetală, uleiuri esenţiale de lavandă şi salvie.
Crema de gălbenele pentru zona scutecului de la Weleda este cu siguranţă cea mai bună soluţie naturală pentru bebeluşul tău, având efect imediat de calmare şi neavând efecte secundare – ameliorează iritaţia şi îl face pe bebe să fie mult mai liniştit!