Există momente când ai vrea să știi dacă persoanele cu care interacționezi zâmbesc din obligație sau pentru că într-adevăr le face plăcere compania ta sau ceea ce spui.
Iată cum poți să identifici dacă zâmbetul unei persoane este autentic sau nu.
Zâmbetul, spre deosebire de toate celelalte expresii faciale are o versiune “diplomată”. De fapt, zilnic zâmbim fără să simțim emoțiile care însoțesc această expresie.
Guillaume Duchene, neurolog francez, a observat că un zâmbet fals sau mai puțin sincer activează doar mușchii buzelor și gurii, în timp ce zâmbetul autentic este un răspuns involuntar la o emoție spontană care pe lângă asta, activează și mușchii orbiculari care înconjoară ochii.
Și pentru că o imagine valorează mai mult decât o mie de cuvinte, iată și un exemplu clar cu diferența dintre un zâmbet fals și unul autentic:
Amintește-ți:
–Dacă mușchiul orbicular ( cel din jurul ochiului) se activează, și asta se întâmplă doar atunci când există o plăcere reală, obrajii se ridică și sprâncenele se lasă ușor. În cazul zâmbetului fals nu se produc astfel de schimbări în jurul ochilor, având în vedere că orbicularul nu se poate activa în mod conștient;
–Zâmbetul fals apare mult prea repede sau prea târziu;
–Zâmbetul fals tinde să se exprime lejer asimetric, într-o parte a feței (de cele mai multe ori pe partea stângă a feței).
Sursă foto: Google
.