Sunteți făcuți unul pentru celălalt?

Citind site-urile de dating, ai putea crede că cea mai mare problemă întâlnită în relaţii în zilele nostre, este faptul că nu există suficientă dragoste între parteneri, şi drept rezultat, este pur şi simplu imposibil să poţi fi într-o relaţie plină de iubire.

Deşi acest lucru s-ar putea aplica câtorva relaţii, el nu este valabil pentru majoritatea lor. Adesea, găseşti doi oameni care simt că se iubesc sincer, însă nu pot rezista împreună mai mult de câteva săptămâni/luni – însă nici nu pot sta despărţiţi.

Dacă te afli în situaţia “greu cu rău, dar mai rău e fără rău”, am veşti bune şi proaste pentru tine.

Veştile rele: insecuritatea, durerea, mânia, frică etc dintre voi, vă vor ţine la distanţă.

Veştile bune: dragostea voastră este atât de puternică ca nu vă va lăsa să vă despărţiţi.

Ce înseamna asta?

Înseamnă că principalul motiv pentru care nu sunteţi împreună nu este faptul că unul dintre voi nu mai este îndrăgostit, ci că amândoi aţi permis “insecurităţii, durerii, mâniei şi fricii” să conducă relaţia.

Acestea fiind spuse, cum îţi poţi da seama dacă motivul pentru care nu sunteţi împreună este dat de sentimentele mai sus menţionate şi nu de faptul că cealaltă persoană nu mai e îndrăgostită?

Există câteva semne evidente:

1. Nu ai nici o îndoială că cealaltă persoană te iubeşte şi nici ea nu se îndoieşte de dragostea ta. Nu vorbesc aici doar despre faptul de a-ţi plăcea cineva sau doar a de ţine la acea persoană, vorbesc despre dragoste – caz în care ştii totul despre celălalt şi reciproc, şi iubeşti atât părţile bune, cât şi pe cele rele.

De fapt, în adâncul sufletului vostru, amândoi ştiţi “că el/ea este alesul” şi majoritatea prietenilor şi cunoştinţelor cred că sunteţi făcuți unul pentru altul. Însă, din anumite motive, nu puteţi rămâne împreună.

2. A trecut un an sau mai mult, timp în care v-aţi despărţit de mai multe ori şi ambii încă încercaţi să faceţi lucrurile să meargă. Amândoi vreţi să renunţaţi, însă ceva mai puternic decât voi pur şi simplu nu va lasă.

3. Amândoi recunoaşteţi că există o problemă, aţi discutat deschis despre ea deja şi fiecare şi-a asumat partea de responsabilitate pentru faptul că relaţia nu merge; şi de fiecare dată când vă împăcaţi, amândoi vă doriţi sincer să faceţi lucrurile să meargă de data asta, însă câteva săptămâni/luni mai târziu, sunteţi din nou despărţiţi.

4. Relaţia s-a terminat fără cuvinte urâte, ci din contră cu expresii ca: “ştii că te iubesc”; sau “vreau să fii fericit/a şi asta e cel mai bine pentru tine”; sau “îţi doresc doar ce e mai bun pentru tine” etc.

5. Chiar şi atunci când sunteţi despărţiţi, tot ai sentimentul că sunteți împreună – vă sunaţi în mod regulat; aveţi conversaţii minunate; vorbiţi despre despărţire fără resentimente şi chiar ieşiţi împreună ca prieteni şi vă simţiţi foarte bine. Cu alte cuvinte, relaţia merge cel mai bine atunci când sunteţi “despărţiţi”.

6. Ambii aţi încercat să vă întâlniţi şi cu alte persoane, însă totuşi nu e la fel. Noua persoană este fantastică, se comportă minunat, însă tot nu simţi ceea ce simţeai pentru fosta/fostul partenera/partener.

7. De fiecare dată când vă împăcaţi, relaţia merge mai bine decât data trecută şi amândoi recunoaşteţi schimbarea, însă în adâncul sufletului vostru ştiţi că nu e suficient pentru a rămâne împreună.

8. Citeşti lista asta şi simţi că articolul a fost scris pentru tine. Fiecare semn de mai sus reflectă exact ce se întâmplă în relaţia ta. Ştiai că sunteţi făcuți unul pentru celălalt, însă asta este ca o confirmare.

Dar stai! Dacă toate aceste opt semne le regăseşti în relaţia ta, (şi nu doar unul) înseamnă că ai o relaţie importantă şi că ar putea fi una dintre acele relaţii sortite pentru tine.

Înseamnă că veţi rămâne împreună? Nu neapărat.

Atâta timp cât insecurităţile, durerea, mânia şi frică încă vă conduc relaţia, nu aveţi nici o şansă. Aceasta joc de-a baba oarbă va mai funcţiona de câteva ori, însă pentru că fiecare dintre noi evoluează, chiar dacă conştientizează sau nu, unul dintre voi va evolua diferit faţă de celălalt şi va merge mai departe.

Soluţia nu este să încerci să-ţi “repari” fostul/fosta (lucru care este imposibil), ci să lucrezi cu tine în aşa fel încât să poţi răspunde diferit anumitor situaţii – să schimbi dinamica lucrurilor – înainte să fie prea târziu. Succes!

Denisa Puică

Sursa foto:

blog.yanidel.com