Tendințele în modă pentru toamna-iarnă 2012-2013

Pentru cele mai multe femei, alegerea unei ținute potrivite poate dura chiar și o întreagă zi. În acele momente, vestimentația devine o problemă critică, greu de suportat. Pentru a preveni momentele de blocaj, inspiră-te din colecțiile designerilor celebrii.

Citește despre cele mai importante tendințe ale sezonului răcoros și descoperă ceva pe placul tău, de la ținute casual, la cele glamour, de la reinterpretările tendințelor din sezonul primăvară-vară 2012, la reveniri umitoare, ca de exemplu stilul militar.

Iată câteva din tendințele principale ale sezonului toamnă/iarnă 2012-2013 care au apărut pe podiumuri.

Noul stil army și moda military

Stilul inspirat din moda militărească revine în forță, de această dată reinventat! Noul army chic cucerește podiumurile de prezentare prin ținutele Diesel impresionante, puternice, aducând însă și o tentă feminină. Piesele în stilul military sau cele inspirate de moda safari îmbină materiale fluide care scot în evidență feminitatea.

Pentru un look modern în stilul army contemporan poți alege cu ușurință piesele safari cu accente de modă militărească. Ambele stiluri au fost reinterpretate pentru moda de oraș, având astăzi un aer ușor senzual și plin de delicatețe. În trecut, hainele military erau create cu un scop strict utilitar, pentru a fi purtate la vânătoare sau în expedițiile din locurile exotice. Acum însă, moda le reinventează.

Nude, culorile pastelate și nuanțele de bej

Tendințele din toamna 2012 aduc o reinterpretare a feminității, accentuând siluetele în nuanțe diafane nude, cât mai naturale și cât mai aproape de aspectul real. În acest joc al eleganței supreme, drapajul este ridicat la rang de lege, moda couture dobândind noi proporții. Încă din sezonul anterior, nunațele de nude, bej și caffe au lait și-au făcut simțită prezența, creând noi tipare de definire a eleganței.

Rochiile maxi, cu un croi tip sirenă imperial dau un aer regesc oricărei siluete suple. Rochiile în culoarea pielii sau în tonuri calme de bej caffe au lait, îmbinate cu amestecuri de crem latte rămân în continuare senzația Valentino, Elie Saab sau Alexander McQueen din această toamnă. Aplicațiile metalice conferă un plus de strălucire unei nuanțe palide.

Stilul futuristic, metalele prețioase și brocartul

Pentru sezonul următor hainele par la fel de schimbătoare ca activitățile celei care le poartă. Dacă vrei să ai o apariție extravagantă, cu o ținută năucitoare, optează pentru croieli futuriste, inspirate din Star Trek sau pentru corsete precum cele din colecția Etro.

Brocartul este des întâlnit în creațiile vestimentare ale marilor designeri. Rag&Bone, Gucci, Dolce Gabbana, Jason Wu sau Proenza Schouler sunt doar câțiva dintre designerii care au prezentat pentru colecția toamnă-iarnă 2012-2013 piese vestimentare lucrate din brocart. Se pare că și auriul a revenit în noul sezon.

Ţinutele propuse de casa Dolce&Gabbana cu siguranță te vor ajuta să îţi faci o părere despre tendinţa uşor barocă ce accentuează rochiile cu aplicaţii aurii. Nu este o tendinţă nouă, însă brocartul oferă un aer distins şi elegant.

Catifeaua neagră

Este recomandat ca pentru sezonul rece să mizezi pe materiale mai grele, mai puternice și mai impunătoare, așa cum este catifeaua. Podiumurile de prezentare au găzduit trupuri zvelte în rochii de catifea. Dacă nu îți surâde imaginea prea serioasă a unei rochii negre, poți opta pentru o fustă, urmând astfel propunerea casei Gucci.

Toc gros vs. toc subțire

Colecția de încălțăminte pentru sezonul toamnă/iarnă este variată, greu de purtat, însă luxuriantă și pentru toate gusturile. Întâlnim creații contrastante, de la platforme în stilul Lady Gaga până la ghete din piele cu accesorii metalice sau cu șireturi din piele.

Cizmele lungi, ușor peste genunchi, și-au păstrat locul și în acest sezon. De asemenea, pantofii și cizmele cu tocul gros rămân în atenția designerilor ce îmbină elemente clasice și moderne pentru o variantă îndrăzneață și confortabilă.

Aspectul retro încă la modă face ca pantofii cu toc gros să fie propuși de diferite case de modă pentru sezonul rece. Poți alege modele clasice, simple sau poți opta pentru culori tari, piele de reptilă sau accesorii deosebite.

Pantofii cu șosete se poartă în continuare, așa că ar trebui să îți faci curaj să încerci o astfel de combinație. Designerii propun și botinele cu toc foarte subțire și înalt pentru a scoate în evidență suplețea piciorului.

Isabelle Perianu

 Surse foto:

glamour.com

shinedresses.com

fashionsuit.org

spletnik.ru

efashiontrend.net

stylefrizz.com