Tratamente naturiste împotriva acneei, la îndemâna oricui

Probleme cu acneea?

Majoritatea oamenilor se confruntă, mai devreme sau mai târziu, cu acneea. Un studiu a arătat că aproximativ 80% dintre tineri suferă de acnee, care apare datorită secreţiei unei cantităţi mari de hormoni de către organism, în timp ce pielea îşi schimbă aspectul.

Însă, nu doar adolescenții suferă de această afecțiune: 25% dintre adulți prezintă coșuri inestetice, cele mai afectate fiind femeile.

Prezența coșurilor este, adesea, un motiv de depresie pentru purtător, mai ales când acesta folosește o mulțime de produse, însă fără un rezultat concret.

Dacă în cazul tinerilor se cunoaște motivul pentru care apare acneea, în ceea ce privește adulții, cercetătorii, care au studiat acest fenomen de mai bine de zece ani, nu au descoperit cu exactitate cauzele declanșatoare ale acneei.

Printre cauzele acestei afecțiuni a fost inclus excesul de sebum, care proliferează formarea punctelor negre și inflamare foliculilor piloși.

Tot ce ne rămâne de făcut este să ne protejăm tenul și să aplicăm tratamente pentru a îndepărta excesul de sebum.

Ce facem când produsele cosmetice în care am investit bani se dovedesc inutile?

În acest scop, am găsit cinci tratamente, printre care cel mai recent tratament dezbătut în întreaga lume:

Cimbru – Cercetătorii susțin că această plantă este mai eficientă decât toate cremele existente astăzi pe piață. După ce s-au făcut experimente pe diferite plante anti-acneice, s-a descoperit că cimbrul de câmp este cel mai bun.

Specialiștii susțin că aceste studii mai trebuie aprofundate, iar dacă se confirmă, mixurile de cimbru ar deveni alternativa naturală cea mai eficientă împotriva coșurilor. Cu o tinctura de cimbru de câmp, pielea va pierde din acele cauze care o fac expusă la acnee.

Lămâia – Nu mulți ne uităm la acest citric ca la un ajutor împotriva acneei. Totuși, dacă aplicăm în mod regulat sucul de lămâie pe coșuri, vom vedea rezultatele. Trebuie doar să se lase să acționeze timp de maxim o oră, apoi se spală cu apă călduță.

Castravetele – La îndemâna oricui, castravetele ras ajută la prevenirea apariției coșurilor și a punctelor negre, fiind un excelent tonic pentru fețele acneice. Se aplică pe față, pe ochi și pe gât timp de 15-20 de minute, apoi se spală fața cu apă călduță.

Coaja de portocală – Nu arunca coaja de portocală! Coaja de portocala rasă se amestecă în puțină apă, astfel încât să se formeze o pastă, și se aplică pe zonele afectate de acnee.

Făina de ovăz – în combinație cu alte elemente cum ar fi mierea, oul, salvia, gălbenelele și lămâia, făina de ovăz este un adevărat agent ce te ajută să scapi de coșuri.

Măștile preparate se lasă să acționeze între 10 și 20 de minute. Rezultatul: unul ce te va bucura!

Alexandra Ghiță

Surse foto:

themastercleanse.org

zeitnews.org

dailyperricone.com