Vacanţe tematice în Oraştie

Vacanță în “unitate militară

Vacanțele tematice au început să devină din ce în ce mai căutate pe piața turismului, deoarece tot mai mulți oameni își doresc să își dezvolte pasiunile în timpul escapadelor.  Fie că ești pasionat de arta culinară, shopping, automobilism sau alte activități sportive, cu siguranță există deja o ofertă potrivită pentru tine.

Dacă nu ai încercat până acum o asemenea vacanță și îți este teamă să te aventurezi prea departe de casă, îți recomand o locație unde toți iubitorii de acțiune se vor simți în al nouălea cer!

Arsenal Park

În apropierea orașului Orăștie, pe locul unei foste baze secrete și al unei fabrici de muniție, a luat naștere singurul complex turistic de vacanță cu specific militar din Europa. Arsenal Park este o destinație de vacanță, ce include 200 de locuri de cazare și se întinde pe o suprafață de 88 de hectare.

Aici puteți găsi cel mai mare muzeu de tehnică militară din România, ce cuprinde 70 de tunuri, TAB-uri, transportoare șenilate, dispozitive antirachetă, mitraliere și tunuri antiaeriene, lansatoare de rachete, camioane militare, o ambulanță militară, o locomotivă, un avion IAR 93 şi un elicopter Kamov Ka 26.

Parcul îți pune la dispoziţie 20 de „misiuni”, alcătuite din activităţi precum: cicloturism, instrucție militară, paintball, tir cu arcul, cinema în aer liber, minigolf, competiții offroad, plus alte zeci, pe care le poți crea chiar tu. Complexul deţine și un centru spa, piscină, sală de jocuri şi terenuri de sport pentru clienţii „clasici”.

În ceea ce privește cazarea, aveţi la dispoziţie mai multe tipuri de camere, în funcţie de bugetul alocat acestei vacanţe: „Camera Ofițer”este foarte spațioasă, ideală pentru încălzirea de dimineață și este disponibilă pentru două persoane la prețul de 50 de euro/noapte; „Camera TAB” are patul dispus în jumătate de TAB, perna este așezată pe locul volanului şi este dedicată amatorilor de acțiune, care folosesc camera doar pentru duș și somn, pe când „Camera Tun” este una dintre cele mai spectaculoase încăperi!

Pentru cei care își doresc un loc mai spațios îi așteaptă „Vila General”, disponibilă pentru 150 de euro/noapte. Aceasta cuprinde două dormitoare dotate cu jacuzzi, o sală de mese și un living somptuos.

Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, cei de la Arsenal Park organizează diverse evenimente: petreceri de 8 martie, expoziții, concursuri, dar și petreceri de Revelion.

Accesul către Arsenal Park se face foarte ușor! Dacă preferați să călătoriți cu trenul, trebuie să debarcați la stația CFR Orăştie, aflată la 1,5 Km de Complex, iar dacă doriți să mergeți cu mașina, accesul se face de pe DN 7.

Vă tentează să începeți o nouă aventură?

Material Realizat de Marilena Radu