Vara asta, protejează-te cu creme bio şi transformă soarele în aliatul tău!

Starea generală de bine, creşterea şi dezvoltarea armonioasă a organismului, dar şi sănătatea în general sunt strâns legate de expunerea la soare. Cine nu se simte mai vesel şi plin de energie când soarele străluceşte? Prea mult soare însă, poate face rău, în special pielii. Aceasta nu doar că se înroşeşte şi ustură, dar îmbătrâneşte prematur şi poate dezvolta cancerul de piele, afecţiune provocată de obicei de radiaţiile ultraviolete (UV).

În funcţie de lungimea de undă, razele UV au fost împărţite în 3 categorii:UV-A (cu lungimi de undă între 320nm şi 400nm), UV-B  (cu lungimi de undă între 280nm şi 320nm) şi UV-C (cu lungimi de undă între 100 nm şi 280nm). Dincolo de efectele benefice ale razelor UV: stimularea creşterii celulelor şi a producerii vitaminei D, necesară mineralizării şi rezistenței oaselor şi chiar tratarea psoriazisului sau dermatitei atopice, în cantităţi mari, aşa cum se întâmplă în cazul expunerii neprotejate la soare, radiaţiile UV-A şi B sunt extrem de nocive şi se adăugă la cantitatea totală de radiaţii UV primite de piele pe durata vieţii.

De aceea, www.organik.ro, distribuitor de cosmetice bio, naturale şi organice, recomandă loţiunile şi cremele de protecţie solară din gamele Biosolis şi Eco Cosmetics, care nu conţin filtre chimice, conservanţi, nici alcool sau parfum şi care sunt potrivite atât pentru pielea normală, cât şi pentru pielea sensibilă a copiilor. Astfel de creme conţin numai ingrediente organice şi cel mai important, pot oferi protecţie cu spectru larg împotriva razelor UV-A şi UV-B. Aşadar, pentru o hidratare intensă a pielii şi menţinerea ei sănătoasă, dar mai ales pentru obţinerea unui bronz frumos, protejaţi-vă cu loţiuni special concepute pentru prevenirea arsurilor solare şi a altor afecţiuni nedorite.

Proprietăţile terapeutice şi cosmetice variate ale gelului de Aloe Vera fac din acesta un adevărat elixir pentru piele deoarece previne şi calmează arsurile solare, hidratează şi compensează pierderile de apă din piele, frecvente în cazul expunerii prelungite la soare şi stimulează sinteza colagenului. În produsele Biosolis de pe Organik.ro, gelul de Aloe Vera înlocuieşte apa, prezentă în mod normal în compoziţia produselor cosmetice. El constituie ingredientul de bază al acestor creme de protecţie solară, iar împreună cu uleiurile vegetale atent selectionate (karanja, morcov, susan, argan, gălbenele, avocado) şi cu ecranele minerale, formează o combinaţie unică în industria actuală a cosmeticelor.

Laptele de corp şi față Biosolis cu protecţie solară înalta FPS 50+ pentru copii şi bebeluşi are o textură fluidă, asigură un grad foarte înalt de protecţie (FPS50+), protejând pielea copiilor de întreg spectrul de radiaţii UVA şi UVB. Factorul de protecţie ridicat şi cantitatea mare (100 ml) îl fac ideal pentru concediile cu familia, putând fi utilizat în siguranţă şi pentru copii, şi pentru adulţii cu piele sensibilă. Preţ: 115 RON.

Uleiul de măsline: hidratare şi bronz sănătos

Uleiul de măsline este o resursă naturală de hidratare a pielii, are proprietăţi hipoalergenice şi prezintă avantajul de a avea în componenţa sa antioxidanţi puternici precum vitaminele A şi E, ce sunt un ajutor esenţial pentru regenerarea pielii  deteriorate prin expunerea la soare.

Crema bio cu protecţie solară înaltă FPS 30, nuanţatoare,  de la Eco Cosmetics este un produs 100% din ingrediente naturale, obţinut dintr-o combinaţie originală de uleiuri şi unturi naturale: ulei de măsline, ulei de orez, unt de shea şi ulei din seminţe de catina, toate asigurând hidratare optimă în timpul expunerii la soare. Combinaţia diversă de uleiuri  determină formula blândă, consistența cremoasă a cremei şi  aplicarea ei uniformă, fără urme albe rămase pe piele. Preţ: 69 RON.

Filtrele minerale –  o alternativă naturală de protecţie solară

 Spre deosebire de produsele din comerţ, cremele de plajă naturale asigura protecţie solară prin filtre minerale şi nu sintetice. Acestea acţionează ca o oglindă, fără a-şi modifica structura sau a elibera radicalii liberi în organism. În plus, filtrele minerale protejează de întreg spectrul de raze: UVA, UVB, UVC, iar prin contrast, pentru a asigura aceeaşi protecţie, cremele convenţionale necesită un mix de mai multe filtre chimice.

Crema de faţă cu protecţie solară înalta FPS 30, 50 ml BIOSOLIS conţine filtre 100% minerale obţinute din dioxid de titaniu, magneziu şi mică, nu conţine nanoparticule, parabeni sau alte ingrediente chimice nocive. Cremele de protecţie solară din gama Biosolis sunt organice, naturale şi certificate ECOCERT, rezistente la apă, nu lasă urme albe pe piele şi sunt potrivite pentru toate tipurile de piele şi pentru toţi membri familiei, copii sau adulţi. Preţ: 69 RON.

Produsele Eco Cosmetics şi Biosolis sunt  organice, naturale, certificate ECOCERT şi sunt disponibile pe site-ul www.organik.ro.